Turbo Tamiri için Rutin Bakımlar

11.12.2020
Turbo Tamiri için Rutin Bakımlar

Turbo tamiri için rutin bakım ihmale asla gelmeyecek bir durumdur. Bakım denildiğinde dikkate alınmaz genellikle. Çünkü bakım demek masraf demek zaman kaybı demek boşa araçsız kalmak demektir. İşte tam da bu nedenlerden dolayı araca bakım yaptırmak gerekli olan her şeyi de zamanında değiştirmek gerekmektedir.

Turbo tamiri için rutin bakımlar arasında neler var? Örneğin yağ değişimi ne kadar önemsiz gibi görünse de aslında en önemli noktalardan biridir. Yağ mekanik olan araçlara için hayati bir önem taşımaktadır. Çünkü mekanik sistemin rahat dönmesi parçaların uzun ömürlü sağlıklı bir şekilde kullanılabilmesi için yağ oldukça önemlidir. Peki, yağ değişimi neden önemlidir? Yeğ temizliğinin yapılmamamsı nelere mal olur? Öncelikle yağ değişimi yağın eksikliği durumunda neler olabileceğini araç konusunda çok az bilgisi olanlar pek tahmin edemeyebilir.

Turbo tamiri için rutin bakımlar arasında yağ değişimi neden yapılır? Yağ araç içindeki motorun içinde döner durur. Sürtünerek dönen motorun sağlıklı bir şekilde çalışabilmesi için de yağın tam olması ile birlikte temiz de olması çok önemlidir. Yağ içine kaçan kir toz talaş metal parçalar olabilmektedir. Bu parçalar yağın geçtiği her yerden geçebilmektedir. Bu parçaların sert büyük olduğunu düşünürsek parçalara nasıl zarar vereceğini de bir düşünün.

Turbo tamiri için rutin bakımlar arasında eksilen yağı tamamlama temizlemek ve araç içinde yer alan her parçanın durumunu incelemek gerekmektedir. Günümüzdeki yeni nesil araçlar genellikle elektronik istem üzerinden incelenerek ne var ne yok bakılmaktadır. Hatta varsa bir arıza araçlarda yer alan elektronik ekranda kendini göstermektedir. Yeni nesil araçlardaki kolaylık biraz da budur. Çünkü ufacık bir arıza kendini hemen göstermektedir. Ancak eski tip araçlarda bu mümkün olmamaktadır ki bu nedenle de araçların çok daha düzenli ihmal edilmeden yapılması gereken bakım ve arızlar yerinde doğru bir şekilde kontrol edilmelidir. Turbo tamiri için rutin bakımlar ister yeni ister eski araçlar için olsun çok önemlidir. Bu nedenle de yapılacak elden geçirilecek her işlemin kontrollü bir şekilde yapılması gerekmektedir.


Tümü