Dizel Araçlar için Turbo Tamiri

16.10.2020
Dizel Araçlar için Turbo Tamiri

Dizel araçlar için turbo tamiri gerektiren durumlar bazı belirtiler ile kendini göstermektedir. Pek çok kişi bu belirtilerin ne olduğunun farkına varmamaktadır. Bazı arızaların herkes tarafından bilinmesi belirtilerin neyin göstergesi olduğunu anlamaları ciddi hasarların önüne geçmeye yardımcı olacaktır. Dizel araçlar için turbo tamiri gerektirecek durumlar neler olabilir?

Dizel araçlar için turbo tamiri;

  • Yeni nesil dizel araçlar için turbo tamiri arıza belirtisi gösterge lambasının yanması ile kendini göstermektedir.
  • Eski tip dizel araçlar için turbo tamiri arıza belirtilerinden biri aracın çekiş gücü ile alakalıdır. Araçların çekiş gücünün düşmesi ile kendini gösterebilmektedir.
  • Araçlarda ortaya çıkan yakıt sarfiyatının her zamankinden fazla olması ile de kendini gösterebilmektedir.
  • Dizel araçlar için turbo tamiri için bir başka belirti turbo basıncındaki düşme de göstergeler arasında yer almaktadır.
  • Turbo araçlar için turbo tamiri yapılması gerektirecek başka bir belirti yağ göstergesidir. Yağın birden azalması sık sık yağın eksilmesi de bu durumun habercisi olarak değerlendirilir.
  • Araçlar için turbo tamiri belirtisi olarak değerlendirilebilecek egzoz kısmından çıkan dumanın her zamankinden koyu ve fazla olması rengin gri veya mavi olması bu durumun belirtisi olarak değerlendirilebilir.

Dizel araçlar için turbo tamiri gerektiren bu durumlardan biri bile dikkatinizi çekiyorsa mutlaka bakıma sokmak gerekli olan tüm kontrollerin yapılması için harekete geçmek gerekmektedir. Tüm bunların yanında dikkatli olmanız gereken kısımlardan biri şarj kompresörüdür. Bu kısımdan gelen hortum üzerinde bağlantıda gevşeklik olup olmadığına herhangi bir çatlak yırtık vb durumların söz konusu olup olmadığına dikkat edilmelidir.

Dizel araçlar için turbo tamiri genellikle bakımsızlığın neden olduğu bir durum iken düzenli bakıma rağmen de ortaya çıkabilecek kaçınılmaz bir işlemdir. Bu nedenledir ki bakımın her zaman düzenli bir şekilde yapılması da oluşan arızalara anında müdahale esilme şansını vermektedir. Araçların performansını koruyabilmesi güvenli bir şekilde çalışabilmesi için gerekli en temel koşuldur bakım. Bu nedenle her daim bakımın zamanında yaptırılması gerekirken daima güvenebileceğiniz bir firma bulmanız da yararınıza olacaktır.


Tümü