Turbo Tamiri Sırasında Bakım

04.09.2020
Turbo Tamiri Sırasında Bakım

turbo tamiri sırasında bakım yapılarak gerekli olan tüm işlemler bir arada yapılmaktadır. Araç kullanımları zamanla bazı sorunlar ortaya çıkarmaktadır. Bu bazen durup dururken hiçbir sebep yokken bazen de kullanım hataları ile ortaya çıkmaktadır. Ayrıca bakım gibi zaman alan bir işlem de maalesef her zaman ertelenmektedir. İşte tam da bu nedenden dolayı turbo tamiri sırasında bakım tercih edilmektedir.

Turbo tamiri sırasında bakım için gerekli olan tüm işlemler yapılmaktadır. Bakım ritüelleri maalesef hep çıkan sorunlar ile gerçekleşmektedir. Belli zaman aralıklarında yapılması gerekenler bazı problemler nüksedince yapılmaktadır. Bakım demek zaman harcamak demek bakım demek gereksiz yere para harcamak demektir pek çok kişi için. İşte tam da bu nedenden dolayı da araç bakımları her zaman sebepli sebepsiz ertelenmektedir. Ancak bir araç için bakımın ne kadar önemli olduğunu araç ciddi olarak arızalandığında anlamaya başlamaktayız. Belli zaman aralıklarında yağ değişimi filtre kontrolleri motorun bakımı vb pek çok şeyin zamanında yapılması için hem zaman hem de bütçe ayırmak en önemli iki koşuldur.

Turbo tamiri sırasında bakım demek bakımların ihmal edilmiş olması da demektir aslında. Turbo araçların en iyi performans ile çalışabilmesi için belki de en önemli koşul araç bakımlarının zamanında yapılmasıdır. Zamanla yağ içine kaçan kirlerin araçlara çok büyük oranda zarar verdiğini farkında bile değiliz. Araç çalıştıkça araç içinde dolaşan yağ ile birlikte yağ içindeki kirlerin de motor içinde gezeceğini ve bu nedenle de tahribatlar oluşabileceğinin farkında bile değiliz. Şöyle bir düşünün:

Araç içinde yağa kaçan kirler toz taneciklerinin dışında talaş sert metal kaçaklar vb. sert parçalar yağ ile birlikte araç içinde yer alan mekanik parçaların arasına kaçmaktadır. Bu sert parçaların bu motor sisteminin içine kaçması ile ortaya çıkacak hasar aşınmalara kırılmalara belki de ciddi parça değişimlerine neden olmaktadır. İşte tam da bu nedenden dolayıdır ki yağ bakımı filtre temizliği motor incelemeleri her şey ama her şey her zaman belli düzen aralığında yapılmalıdır.


Tümü