Yanmar Turbo Tamiri

29.08.2020
Yanmar Turbo Tamiri

Turbo, motorlarda verimi arttırmak amacıyla kullanılmaktadır. Turbo sisteminin kullanıldığı motorlar, bir süre sonra turbonun iyi çalışmaması yüzünden arıza verebilmektedir. Yanmar Turbo tamiri ile motor performansını düşüren turbolarınızın bakımını yapıyor ve kullanım ömrünü uzatıyoruz. Turbo onarım işlemi sonrası, motorun bakımının düzenli olarak yapılması turboyu da koruyacaktır. Yine de, turboların kullanım süresine bağlı olarak da tamire ihtiyaç duyabileceğini unutmamalısınız.

Yanmar Turbo tamiri, firmamızca en yüksek kalite işçilik ile yapılmaktadır. Kaliteli işçiliğin yanında son teknoloji makinalardan da yardım alan firmamız, Yanmar Turbo tamiri işlerinizi itinayla gerçekleştirmektedir. Uzman ve deneyimli ellerden çıkan turbonuzu, uzun süreler sıkıntısız kullanacağınızın garantisini veriyoruz.

Yanmar Turbo Tamiri Nasıl Yapılır?

Yanmar Turbo tamirine başlanırken, turbonun bütün parçaları dağıtılır. Bütün parçaların ortaya çıkması, turbonun performansının neden düştüğünü ve sorunun nasıl düzeltilebileceğini anlamamızı sağlamakta. Tamir işleminin doğru yapılabilmesi için turbo, en küçük parçasına kadar dikkatle incelenmelidir.

Turbonun gövdesi, turbo şaftı, egzoz salyangozu, yağ kapağı, emme salyangozu, mil pervanesi, kompresör pervanesi vb. parçaları temizleme işlemine sokulur ve bakımı yapılır. Sekman, oring, burç ve ay yatağı gibi turbo parçaları kontrolden geçirilir, bu parçaların durumuna göre motor bakımının iyi yapılıp yapılmadığı anlaşılabilir.

Turbonun bütün parçaları incelendikten sonra, motorun hangi araçta kullanılacağı da düşünülerek hangi işlemlerin uygulanacağına karar verilmelidir. Bazı parçalar sadece temizlenirken, turbonun iç sistemi standart parçalar ile yenilenir. Parça değişimi sırasında balans ölçümü yapılır ve değerler yeterince iyi değilse balans tekrardan düzeltilir.

Temizleme işleminden geçecek parçalar, özel olarak üretilmiş, deterjan benzeri kimyasal malzemelerle temizlenir. Turbo parçaları temizlendikten sonra mutlaka kurutulmalıdır. Firmamız, kurutma ve temizleme işlemlerinde hassas makinalar kullanarak turbonuzu korumaktadır.

Tüm parça değişim ve temizleme işlemleri bittikten sonra turbo yeniden birleştirilir, siz müşterilerimize teslim edilmeden önce son kontrolleri yapılır. Kullanıma hazır hale gelen turbonuz, hiç sıkıntısız size geri verilir.

Turbo Nedir Ve Hangi Amaçla Kullanılır?

Turbo, kullanılmış gazları tekrar kullanan bir hava pompasıdır. Atık gazları tekrar kullanarak değerlendirdiği için daha az gaz salınımı yapar. Motorlarda, silindirlere daha yüksek basınçlı hava gönderilmesi için kullanılır. Daha yüksek basınçlı hava kullanılırsa, kullanılacak yakıt miktarı ve buna bağlı olarak ortaya çıkan enerji artar. Küçük hacme sahip motorlarda yakıtın daha verimli kullanılmasını sağlar, motor performansını iyileştirir.  Motor yağı, turbo tarafından da kullanılır ve daha sonra tekrardan yağ karteline gönderilir. Bazı turbo modellerinde motor suyu da turboya gitmekte ve aynı mantıkla tekrar tahliye edilmektedir.

Turboların çalışma prensibi, egzoz gazının pervane yardımıyla çıkışına dayanıyor. Pervane sistemi ile daha etkili bir yanma elde edilmektedir. Böylelikle hem maddi açıdan tasarruf edilmesi, hem de motor gücünün turbo kullanılmayan motorlara göre fark edilir şekilde artması sağlanıyor.



Tümü