MTU Turbo Tamiri

29.08.2020
MTU Turbo Tamiri

kullanılan turbo, iyi çalışmadığı zaman motorun kendisine de zarar verebilmektedir. MTU turbo tamiri ile, motorun verimli çalışmasının önüne geçen turboları onarımını yapıyor ve sizi turbo yenileme masrafından kurtarıyoruz. Turbo tamiri ile turbo parçanın ömrü de uzamaktadır. Bakım ve tamir işlemi sonrasında, motor bakımının düzenli aralıklarla gerçekleştirilmesi ve motorun iyi kullanılması ile turbo da korunabilir ve daha uzun süre tamire gerek duymadan dayanabilir. Fakat, turboların eskime dolayısıyla da tamire ihtiyaç duyabileceğini bilmelisiniz.

MTU Turbo tamiri hizmeti, firmamızın uzman ekibi tarafından, en yüksek kalite işçilik ile gerçekleştirilmektedir. Bakım onarım işlemleri sırasında ileri teknolojiden yararlanıyor ve tüm işlemleri özen göstererek yapıyoruz. Tamir ve bakım işlemleri için getirdiğiniz turbonuz, eskisi gibi sorunsuz çalışacak ve sizi üzmeyecektir.

MTU Turbo Tamiri Nasıl Yapılır?

Turbo tamiri, turbonun dağıtılması ile başlar. Ayrılan parçaların incelenmesi sonrasında, gerekli bakım ve tamir işlemleri, her parça için özel olarak yapılır. MTU Turbo tamiri hizmetinin en iyi şekilde verilebilmesi için bütün parçalara aynı itina ile yaklaşıyoruz.

Turbo gövdesi, şaftı, emme salyagozu, egzoz salyangozu, yağ kapağı, mil pervanesi, kompresör pervanesi gibi parçalar, temizleme işleminden geçirilir. Sekman, oring, burç, ay yatağı vb. turbo parçalarına bakılarak motor bakımının zamanında iyi yapılıp yapılmadığına bakılır. Bu parçalar da yine herhangi bir sorun ihitmaline karşı iyice gözden geçirilir.

Turbonun her parçası kontrol edildikten sonra, motorun kullanım koşulları da dikkate alınarak hangi işlemlerin yapılması gerektiğine karar verilir. Bir takım parçalar için sadece temizleme ve bakım işlemi yeterliyken, turbonun iç parçalarının yenilenmesi gerekebilir. Parça değişimi esnasında balans değerleri kontrol edilir ve olumsuz bir durum varsa düzeltilir.

Değişmesi gerekmeyen parçalar, temizleme işleminden geçirilir. Bu işlem sırasında özel olarak üretilmiş kimyasal malzemeler ve kaliteli, son teknoloji makinalar kullanılır. Turbo parçalarının bakımının tamamlanması için kurutulması da gerekmektedir. Firmamız, kurutma işlemlerinde hassas kurutma makinalarından faydalanır.

Turbonun tüm tamir, bakım ve parça değişim işlemleri tamamlandıktan sonra turbo yeniden birleştirilir, sizlere teslim edilmeden önce son kontrolleri yapılır. Kullanıma hazır haldeki tamir edilmiş turbonuz, sorunsuz bir şekilde size geri verilir.

Turbo Hakkında

Turbo, bir motor parçasıdır. En basit şekliyle, silindirlere daha yüksek basınçlı hava gönderilmesini sağlayan bir hava pompasıdır. Küçük hacme sahip motorlarda yakıtın daha verimli kullanılmasına yarar.

Silindirlere daha yüksek basınçlı hava gönderilirse, motorun kullanacağı yakıt artacak ve performansı iyileşecektir. Turbo kullanılan bir motor, kullanılmayan motorlara göre fark edilir derecede daha güçlüdür.

Turboların çalışma mantığı, pervane sistemi ile daha etkili bir yanma elde edilmesini sağlamaktır. Bu yöntem sayesinde motordan alınan verim artarken, maddi kayıp daha az olacaktır.



Tümü