Volvo Penta Turbo Tamiri

29.08.2020
Volvo Penta Turbo Tamiri

Turbo sistemi kullanan motorlar, turbo parçasının herhangi bir sebeple sıkıntı yaratması durumunda performans kaybı yaşayabilirler. Volvo Penta markalı turbolarınız eskisi kadar etkili çalışmıyorsa, tamir zamanı gelmiş olabilir. Sıkıntı yaşadığınız turboları tamire getirmeniz, turbonuzun sorunsuz çalışmasını sağlayacak ve kullanım ömrünü uzatacaktır. Onarımı yapılmış bir Volvo Penta Turbo, tamir işlemi sonrasında düzenli olarak bakımı yaptırılırsa çok daha uzun süre dayanacaktır.

Genel olarak motorun bakımını düzenli yaptırmak, turbonuzu korumanın en iyi yoludur. Fakat, motorun bakımını yaptırmak turbonun arıza vermeyeceğinin garantilemez. Turbo, kullanım süresine bağlı olarak da tamire ihtiyaç duyabilir.

Volvo Penta Turbo tamiri hizmeti, uzman ve deneyimli ekibimiz tarafından özenle gerçekleştirilmektedir. Firmamız, turbo tamiri sırasında son teknoloji makinalardan faydalanmaktadır. Tamir işlemi sonrası turbolarınızdan en iyi verimi alacağınızın ve hizmetimizden memnun kalacağınızın garantisini veriyoruz.

Volvo Penta Turbo Tamiri Nasıl Yapılır?

Volvo Penta Turbo tamiri, turbonun parçalarına dağıtılmasıyla başlamaktadır. Her bir parçanın durumu, turbonun sorunu hakkında daha fazla bilgi edinmemizi ve tamirinin nasıl yapılacağını belirlememizi sağlar.

Öncelikle turbonun gövde, eksoz salyangozu, emme salyangozu, turbo şarft, yağ kapağı, kompresör pervanesi, mil pervanesi gibi parçaları temizleme işleminden geçirilir.

Sekman, ay yatağı, oring ve burç gibi parçalar dikkatle kontrol edilir. İç parçaların durumundan motorun bakımının düzenli yapılıp yapılmadığı anlaşılabilir.

Tüm parçalar kontrolden geçtikten sonra, aracın kullanım şekli ve türü de göz önüne alarak hangi işlemlerin yapılacağına karar verilir. Bazı parçalar sadece temizlenirken, bazılarının da değişmesi gerekir.

Temizlenmesi gereken parçalar, özel olarak üretilmiş kimyasal temizleyiciler ile temizlenir. Turbo parçalarının temizlikten sonra kurutulması gerekmektedir, firmamızda ileri teknoloji hassas kurutma makinaları kullanılarak parçalarınız korunmaktadır.

Volvo Penta Turbo tamiri sırasında, turbonun iç sistemi tamamıyla yenilenir. Yenileme sırasında balans değerlerinin kontrol edilmesi ve bir sıkıntı varsa balansın düzeltilmesi gerekir.

Tüm bakım ve yenileme işleri bittikten sonra turbo tekrardan birleştirilir, son kontrolleri yapılır ve kullanıma hazır hale getirilir.

Turbo Hakkında

Turbo, en basit haliyle bir hava pompasıdır, kullanılmış gazları tekrardan kullanarak tasarruf edilmesini sağlar. Aynı sebeple daha az gaz salınımı yaparlar. Küçük hacme sahip motorlarda, silindirlere daha yüksek basınçta hava akışı sağlayabilmek adına kullanılır. Silindirlere yüksek basıncı hava verilmesi demek, kullanılacak yakıtın ve buna bağlı olarak enerjinin artması demektir. Motorun daha güçlü çalışması sağlanır.

Motor yağı, turboya gider ve burada turbo yağlandıktan sonra tekrardan yağ karteline dönmek üzere atılır. Bazı modellerde motor suyu da aynı şekilde turbodan geçmektedir.

Turbonun çalışma mantığı, temelde egzoz gazının pervane sistemi ile çıkışına dayanıyor. Bu sistem ile daha etkili bir yanma elde edilebiliyor. Maddi açıdan da avantajlı olan bu durum, motorun gücünü de fark edilir ölçüde arttırıyor.



Tümü