Man Turbo Tamiri

29.08.2020
Man Turbo Tamiri

Turbo parça, motorların performansını arttırma amacıyla kullanılmaktadır. Turbo, zaman geçtikçe eskiyip bazı sıkıntılara sebep olabilir. Turbo parçanın kullanıldığı motorlar, turboya bağlı sebeplerle arızalanabilir.

Firmamız, MAN Turbo tamiri hizmeti ile sizi yeni turbo alma masrafından kurtarırken, mevcut olan turbonuzun da ömrünü uzatmaktadır. Turbo bakım ve onarım işlemlerinden sonra da motor bakımının düzenli şekilde yapılması, turboyu korumak için alınacak en iyi önlem olacaktır. Bu yöntem turbolarınızı kötü kullanmaya karşı korusa da, uzun süre kullanılan turboların, eskime sebebiyle yine tamir edilmesi gerekecektir.

MAN Turbo tamiri, işletmemizde yer alan usta ekipler tarafından yapılmaktadır. Kaliteliği işçiliği ileri teknoloji makinalar ile birleştiren firmamız, siz müşterilerimiz için en iyi hizmeti sunuyor. Tamir ve bakım işlemi sonrası, turbonuzu uzun süre verimli şekilde kullanmaya devam edebileceksiniz.

MAN Turbo Tamiri Nasıl Yapılır?

MAN Turbo tamiri, turbonun parçalarına ayrılmasıyla başlar. Ayrılan parçalar usta personel tarafından dikkatle incelenir ve sorunun kaynağı belirlenir. MAN Turbo tamir hizmetinin doğru şekilde yapılabilmesi için, her küçük parçanın aynı dikkat ve özenle kontrol edilmesi gerekmektedir.

Turbo şaftı, gövdesi, yağ kapağı, mil pervanesi, egzoz salyangozu, emme salyangozu, kompresör pervanesi gibi parçalar bakım için alınır ve temizleme işlemine başlanır. Sekman, burç, oring, ay yatağı vb. turbo parçaları kontrol edilir. Turbo parçalarının incelenmesi esnasında, motor bakımının zamanında düzenli yapılıp yapılmadığı da anlaşılabilmektedir. Bakımlı bir motordan alınan turbo, daha temiz olacaktır.

Tüm turbo parçaları incelendikten sonra, motorun hangi koşullarda kullanılacağı da göz önüne alınır ve buna göre hangi işlemlerin uygulanacağına karar verilir. İç parçalar çoğunlukla baştan değişirken, diğer parçaların sadece bakımdan geçmesi yeterli olabilmektedir. Değişen parça varsa, yenileme sırasında balans değerlerine bakılır ve olmaması gereken bir durum varsa tespit edilir. Herhangi bir sıkıntı durumunda balans ayarı yeniden yapılmalıdır.

Temizleme işleminden geçecek turbo parçaları, bu amaç için üretilen deterjan benzeri kimyasallar ile temizlenir. Sonrasında bu parçaların hassas makinalar ile kurutulması gerekmektedir. Firmamız, temizleme ve kurutma işlemleri sırasında ileri teknoloji makinalar kullanarak turbo parçalarını korumaktadır. 

Bütün işlemler tamamlandıktan sonra turbo yeniden birleştirilir ve son kontrolleri yapılır. Olumsuz bir durum varsa düzeltilir ve siz değerli müşterilerimize sıkıntısız teslim edilir.

Turbo Nedir Ve Hangi Amaçla Kullanılır?

Turbo, özellikle küçük hacimli motorların gücünü arttırmak için kullanılır. Temelde bir hava pompası olan turbo, silindirlere daha basınçlı hava gönderilmesini sağlar. Havanın basınçlı olması, daha fazla yakıt harcatır ve ortaya çıkacak enerjinin artmasına yardımcı olur. Atık gazları kullandığı için gaz salınımı, turbo kullanılmayan motorlara göre daha azdır.

Motor yağı, turbo tarafından da kullanılır ve turbodan tahliye edildikten sonra tekrardan yağ karteline döner. Bazı modellerde motor suyu da aynı şekilde kullanılmaktadır.

Turboların çalışma mantığı, pervane sistemine dayanıyor. Bu sistem sayesinde daha etkili bir yanma elde edilmekte ve motorun performansı belirgin şekilde artmaktadır, aynı zamanda maddi kayıp da azaltılmaktadır. 



Tümü