Arızaları ile Turbo Tamiri

28.08.2020
Arızaları ile Turbo Tamiri

Arızaları ile turbo tamiri en çok karşılaşılan durumlar arasında yer almaktadır. Araç sahibi olan pek çok kişinin karşı karşıya kalabileceği bazı arızaların tamiri zorunlu olarak yapılmaktadır. Araç kullanımlarında ortaya çıkan problemlerin iş bilen kişiler tarafından elden geçirilmesi daha büyük problemlerin çıkmasının önüne geçecektir.

Arızaları ile turbo tamiri için gerekli olan her şeyin en doğru şekilde gerçekleştirilmesi araç performansını etkilememsi bakımından büyük önem taşımaktadır. Turbo tamiri gerektiren durumların ortaya çıkmasındaki en büyük sebep bakımların ihmal edilmesidir. Bakım ihmalleri de hem ekonomik hem de zaman kaybı nedeni ile yapılmadığını da herkes bilir. Bakım fikrinin kafada oluşturduğu tek nokta ortaya çıkacak masraftır. Bakım için gerekli olan masraf da çoğunlukla gereksiz gibi görünür. Ancak bir araç için en ama en önemli konu bakımların düzenli yapılmasıdır. Bir araç için yapılması gereken düzenli kontroller ve değişimler aracın hem uzun ömürlü olmasını hem değerini korumasını sağlayacaktır.

Arızaları ile turbo tamiri sırasında ortaya çıkacak arızalar kısaca şöyle açıklanabilir

  • Turbo tamiri sırasında valf diyaframında meydana gelebilecek patlama ve bu patlama sırasında kırılma ihtimali yüksek olan vida ve borular en büyük arıza nedenleri arasında yer almaktadır.
  • Turbo tamiri sırasında ortaya çıkan yağ kaçakları araçta yer alan miller üzerinde yağ tutulmaları oluşturmaktadır. Ayrıca ortaya çıkabilecek yağ kaçağının araçlardaki yağ basıncının düşmesine de neden olacaktır.
  • Turbo tamiri sırasında ortaya çıkan arızaların nedenlerinden biri de aşırı ısınmaların ortaya çıkmasıdır. Bu aşırı ısınmanın asıl zarar göreceği parçası salyangozdur. Aşırı ısınma sonucunda sıkışma meydana gelecektir ki bu sıkışma sonucunda güç kaybı ortaya çıkacaktır.
  • Arızalar ile turbo tamiri sırasında turbo milinde kırılmalara çokça rastlanmaktadır. Bunun en büyük sebeplerinden biri de mil yağlanmasının azalması ve buna bağlı olarak da ortaya çıkacak kurulukla çatlamaların ortaya çıkmasıdır.
  • Arızaları ile turbo tamiri araçlarda yer alan salyangozların da çatlaması sonucu ortaya çıkmaktadır. Bu durum egzoz patlamasına benzetilmektedir. Tüm bunların sonucunda turbo tamiri ve bu tamirin profesyonel ellerle yapılması çok büyük önem taşımaktadır.

Tümü