Turbo Tamiri ve Değişimi

14.08.2020
Turbo Tamiri ve Değişimi

Turbo tamiri ve değişim için gerekli olan işlemler titizlikle yapılmalıdır. Öncelikle turbo tamiri yapılırken gerekli olan tüm incelemelerin doğru şekilde yapılması ve yerinde kararlar alınması oldukça önemlidir. Turbo kısmında oluşan bir arızanın tamir edilip edilmeyeceği konusunda doğru karar verilmelidir. Turbo tamiri ve değişimi için gerekli olan ön koşulların oldukça net bir şekilde belirlenmesine özen gösterilmelidir.

Turbo tamiri ve değişimi için gerekli olan koşullar değişim sonucunu ortaya çıkarıyorsa sorunun ana nedeni birkaç nedenle açıklanabilir. Bir değişim söz konusu ise problem ya türbinle ya kompresörle ya da aşırı bir şekilde ortaya çıkan aşınmalar söz konusudur. Ortaya pervane sonucunda çıkan bir sıkıntı ise sert olan parçaların pervaneler çarpması sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bunun yanında başka bir durumda araç için hayati önem taşıyan yağ nedeni ile ortaya çıkabilmektedir. Araçta yer alan yağ kanallarının tıkanması pek çok büyük sorunları ortaya çıkarabilmektedir. Araç içindeki yağ kanallarının tıkanması demek araç içindeki yeterli yağlanmanın olmaması demektir ki bu da çok ciddi aşınmaların ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Turbo tamiri ve değişimi için ortaya çıkan sorunlarda yetkili olan servislerin en uygun gördüğü koşullarda turbo tamiri ve değişimi için zorunlu gördüğü durumlar zorunlu olarak değişimi onaylayabilir. Yağ tıkanması yağ kirliliği ya da yağ eksikliği çok basit bir sorun gibi görünebilir. Ancak bir araç için yağın hayati bir önem taşıdığını daha öncede belirtmiştik. Araç içinde bulunan motor sistemin bir birine bağlı olan bir sistem ile çalışması ve bu sistemin düzgün şekilde dönmesi için yağa ihtiyaç duymaktadır. Yağın eksikliği kirliliği ya da eksik olması durumunda ortaya çıkacak olan aşınma kırılma da değişime neden olabilmektedir.

Turbo tamiri ve değişimi için ortaya çıkan sorunlar nedeni ile gerçekleşmektedir. Bu aşmada aslında hepsinden önemli olan tek nokta tüm bu işlemlerin yetkili olan bir servis tarafından yapılacak olmasıdır. Çünkü en gerçekçi en yerinde en doğru bakım turbo tamiri ve değişimi yetkili biri tarafından yapıldığı sürece doğru şekilde gerçekleştirilebilir.


Tümü