Turbo Tamiri için Gerekli Olan Belirtiler

07.08.2020
Turbo Tamiri için Gerekli Olan Belirtiler

Turbo tamiri için gerekli olan belirtiler çıktığı takdirde yapılması gereken şey hemen yetkili bir servis ile iletişime geçilmesi gerekmektedir. Pek çok araç için vazgeçilmez olan turbo şarj sistemleri yeni nesil dediğimiz hemen hemen tüm araçlarda yer almaktadır. Turbo sistemi bulunan araçlarda yakıt tüketiminin çok daha az olması demektir.

Turbo tamiri için gerekli olan belirtiler nelerdir? Öncelikle bir araçta ortaya çıkan arıza belirtilerinin hangi durumlarda kendini gösterdiğini ve bu belirtilerin ne olduğunu öğrenmek yapılacak ilk aşamalardır. Turbo tamiri için gerekli olan belirtiler:

  • Turbo tamiri belirtisi içinde özellikle yeni nesil araçlarda arıza lambası yanmaktadır.
  • Durup dururken ortaya çıkan yakıt sarfiyatının her zamankinden fazla olması dikkat çeken durumlar arasındadır.
  • Araçlarda önemli olan çekiş gücünün fazla düşmesi de dikkat çeken durumlar arasındadır.
  • Turbo tamiri için ortaya çıkan durumlar arsında turbo şarj sisteminden gelen anormal sesler de bu belirtiler arasında yer almaktadır.
  • Araç için oldukça önemli olan motor yağı eksikliği önemli belirtiler arasındadır.
  • Turbo şarjda ortaya çıkacak basınç düşüklüğü de başka bir arıza sebebi olarak karşımıza çıkmaktadır.
  • Tüm bu sorunların yanına egzoz gazından çıkan aşırı duman ve bu dumanın gereğinden fazla gri mavi tonda olması da belirtiler arasında olsa da her bu durum ortaya çıktığında bir arıza belirtisi olduğu akla gelmesin. Ama dikkatli olmakta da fayda var.

Turbo tamiri için gerekli olan belirtiler çoğu zaman bir arıza için yeterli olmayabilmektedir. Bir araç için arıza belirtisinin ne olduğuna bakmak nedenini bulmak oldukça önemlidir. Ayrıca bu belirtilerin otaya çıkma nedenleri arasında bakım yetersizliği ihmalkârlığı, yağlanma için gerekli kontrollerin yapılmaması bu sebeplerin ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Kullanılan yağın kalitesi bile bir aracın verimli çalışabilmesi için oldukça önemlidir. Düzenli aralıklarla yapılması gereken yağ değişim, yağın temizliği ve yağın kalitesi vb durumlar oldukça önemlidir. Ayrıca çok yüksek sıcaklıkta ortaya çıkan egzoz gazı da turbo kısmında ortaya çıkan arızadan ortaya çıkabilir.


Tümü