Turbo Tamiri ve Kontroller

17.07.2020
Turbo Tamiri ve Kontroller

Turbo tamiri ve kontroller sırasında yapılacak her incelemenin araç performansını derinden etkileyeceği unutulmamalıdır. Bir araç için yapılacak bakımın o kadar çok önemi var ki uzun ömürlü kullanılabilmesi aracın en iyi verimi göstermesi bakımından oldukça önemlidir.

Turbo tamiri ve kontroller için gerekli olan en ama en temel koşul güvenilir bir firma ile anlaşma yapılabilmesidir. Bir araba için yapılacak iletişimler tek seferlik anlık değildir. Devamlılık gerektirmektedir. Araçların illa ki belli sorunları belli arızaları hiç yoksa mutlaka ama mutlaka bakımları vardır. Hiçbir sıkıntı yoksa bile araçların belli dönemlerde bakıma alınması aracın araç içindeki motorların sistemin verimli bir şekilde çalışması için oldukça önemlidir. Bir araç için en ufak en basit gibi görünen bir yağ bakımı bile o kadar büyük önem taşıyor ki bir aracın ömrü için çok büyük etkiye sahiptir.

Turbo tamiri ve kontroller sırasında özen gösterilmesi gereken önemli noktaların es geçmeden yapmak incelemek ve gerekirse müdahale etmek oldukça önemlidir. Örneğin bir yağın kirli olmasını ele alalım. Bir yağ ne kadar kirli olur? demeyin. O yağın içine neler kaçmıyor ki! Vidalar, civalar,  talaş parçaları, toz birikmesi sonucu oluşan kalın tabaka vb pek çok şeyin yağ içine kaçtığını düşünebiliyor musunuz? Bir insan için kan ne kadar önemli ise bir araç için yağ o kadar önemlidir. Yağın gereğinden fazla kirli olması araca büyük zarar verir. Hatta zamanla azalan yağın eklenmemsi de ciddi hasarlara neden olmaktadır.

Turbo tamiri ve kontroller sırasında yağın içinden çıkan parçaların yağın geçtiği yerlere nasıl hasarlar verdiğine şahit olan tecrübe eden pek çok turbo tamiri firması vardır. Bu hasarların zamanla parça değişimine kadar ciddi bir sıkıntı yarattığını göreceksiniz. Bu sıkıntı hiç olmadık zamanda çıkan masrafın bütçeyi ciddi oranda etkilemesine kadar pek çok duruma neden olmaktadır. Bu nedenle de yapılacak yaptırılacak her bakım her kontrol hayati bir önem taşıyor demek pek de yanlış olmaz. Bir aracın bakımına büyük önem göstermeye dikkat edilmesi tavsiye edilir.


Tümü