Turbo Dizel Araç ve Turbo Tamiri

16.02.2018
Turbo Dizel Araç ve Turbo Tamiri

Turbo dizel araç ve turbo tamiri ile ilgili bilgilerin araç kullanıcıları tarafından detaylı olarak bilinmesi gerekmektedir. Turbo dizel araç kullanımı sırasında yapılması gerekenler aracın her gün ilk çalışmasından aracın stop etmesine kadar olan süreçte devamlı olarak yapılması gereken detaylara dikkat edilmesi gerekmektedir. Turbo dizel araç kullanımı her çalıştırıldığında aracın ısıtılma işlemi oldukça önemlidir. Turbo dizel motor sahibi olan kişilerin aracın ilk çalıştırma anında ısıtılma işlemi asla gaz verilerek yapılmamalıdır. Turbo dizel aracın ısıtılma sırasında bulunulan bölgenin iklim koşulları da göz önünde bulundurularak 30 saniye ile 90 saniye arasında değişiklik gösteren rölanti durumunda kullanılması oldukça önemlidir.

Turbo dizel araç kullanımı ve turbo tamiri sonrasında motorun soğuk olduğu durumlarda aracın yüksek devirle çalışması durumunda yüksek basınç oluşması söz konusu olacaktır ki bu durum araca zarar verecektir. Araçta bulunan turbo türbinleri oluşacak yüksek basınç nedeni ile zedelenecektir. Dolayısı ile de turbo dizel araç kullanımı sırasında motorun henüz ısınmamışken soğuk olduğu durumlarda 2500 devirden yüksek olmaması koşuluyla çalıştırılması gerekmektedir. Turbo araçlarda bulunan turbo türbinleri yüksek devirde çalışması durumunda bağlantı sağlayan millerin yağsız kalmasına neden olmaktadır. Kontağın kapanmasıyla da motor durmakta ve bu durum sonucunda da turbo yağsız olarak dönmeye devam etmektedir. Dolayısı ile de bu durumun sonucunda turbo tamiri gerekebilmektedir.

Turbo dizel araç ve turbo tamiri için bilinmesi gereken detaylar arasında olan ve herkes için oldukça da önemli olan ekonomik bir kullanım sağlayan maksimum tork hakkında tüm bilgiye sahip olunması gerekmektedir. Özellikle dizel araç kullanırken maksimum tork gücü üretimine yardımcı olan devir aralığının geçilmemesi oldukça önemli bir detaydır. Turbo dizel araç kullanımı ve turbo tamiri sonrasında sağlıklı ve ekonomik kullanım sağlayabilmek için maksimum tork gücü 1750-3750 arasında olmalıdır. Bundan fazla verilecek olan güç turbo dizel araçlara zarar vermektedir ki bu durum söz konusu olduğunda turbo tamiri gerekebilmektedir. Ayrıca aracın kalkışı sırasında rölanti durumunda yani 1000 devre düşürülmemesi de oldukça önemli bir detaydır.


Tümü