Turbo Tamiri ve Revizyonu

03.07.2020
Turbo Tamiri ve Revizyonu

Turbo tamiri ve revizyonu son yıların en çok karşılaşılan durumlarından biridir. Son birkaç yıldır üretilen otomobil modellerinin çoğunda turbo sistemi kullanılmaktadır. Turbo sistemi söz konusu iken de otomobillerin turbo tamiri kaçınılmaz bir hal almaktadır.

Turbo tamiri ve revizyonu konusunda yardımcı olan turbo tamiri firmaları bu konuda sorunsuz ve sınırsız bir hizmet için devamlı olarak kendilerini yenilmektedir. Turbo sisteminde en önemli özellik turbo sistemi içinde yer alan turbo şarj sistemidir. Bunun en önemli görevi ise motor gücüne güç katmasıdır. Motor gücü de özellikle otomobil tutkunları için vazgeçilmeyen bir tutkudur. Turbo şarj sisteminin en önemli özelliği motor gücü olmasının yanında bir de yakıt tüketiminde de çok ciddiye alınacak bir oranda düşüş yaşanması da turbo araçların tercih edilmesine yeterli sebepler arasındadır. Turbo tamiri ve revizyonu için gerekli olan her şey yapılmaktadır. Çözüm odaklı çalışan turbo tamir firmaları çözümün olmadığı noktalarda turbo değişimine kadar gidilmektedir.

Turbo tamiri ve revizyonu öncesinde turbo çalışma prensibi hakkında da bilgi sahibi olmaya ne dersiniz? Turbo şarjlarının çalışma prensibinde yakıt ile hava karışımı motor için sıkıştırılmak sureti ile ortaya çıkar. Bu sıkışma ile ortaya çıkan bir yanma piston bölümünde ter alan yatakların harekete geçmesine yardımcı olmaktadır. Pistonda yer alan hareketlenme hem aşağı hem yukarı şekilde hareketler ile gerçekleşmektedir. Gerçekleşmekte olan yanma sonrasında ortaya çıkan egzoz borusuna doğru yönelen turbo şarj üstünden geçmekte olan bu yanma türbin pervanesi ile dönmeye başlayacaktır.

Turbo tamiri ve revizyonu için yapılan her işlem atılan her adım gerçekleşen tüm tamir ile firmaların verdiği bu hizmet oldukça ciddi bir boyutta yapılatmadır. Bu nedenle de turbo tamiri firmalarını doğru seçmek turbo araçlara düzenli bakım yaptırmak, bakımları ihmal etmemek oldukça önemlidir. Bir araç bakımının önemi tartışılmayacak kadar önemlidir. Araç sahibi olma kadar önemli olan araç bakımı ve doğru kullanım hem araç performansını hem de kullanım ömrünü uzatmasına yardımcı olacaktır. Turbo tamiri ile daha güvenli araç kullanımları gerçekleştirilecektir.


Tümü