Nedenlere Göre Turbo Tamiri

19.06.2020
Nedenlere Göre Turbo Tamiri

Nedenlere göre turbo tamiri uygulamaları gerçekleştirilmektedir. Turbo araç kullanımları çoğu kişi tarafından tek tercihtir. Turbo demek güç demek verimli araç kullanımı demektir. Ancak bu kadar turbo araç kullanımı bu kadar tutku bu kadar istek olmasına rağmen doğru kullanılmamasından kaynaklanan belli turbo arızaları ortaya çıkmaktadır.

Nedenlere göre turbo tamiri çoğunlukla araç kullanımına bağlı olurken bazen de kendiliğinden de ortaya çıkabilmektedir. Ancak bunu en aza indirmek için hem doğru şekilde kullanmak hem de zamanında ihmal edilmeden doğru bakımlar yaptırmak aracın hem performansını hem de değerini arttıracaktır.  Aslında kullanıcı kaynaklı hataların çoğu da maalesef ihmal edilen devamlı ertelenen araç bakımlarıdır. Her aracın ortaya çıkması bir makine düzeni ile ortaya çıkmaktadır. Her araç için ister turbo olsun ister olmasın her koşulda düzenli bir bakım doğru kullanım kadar önemlidir. Ancak bunun aksatılması ile ortaya çıkacak sıkıntılardan biri bir süre araçsız kalmak ve masrafın bakımlardan kat be kat fazla olması gibi birçok sıkıntılar yaşanacaktır.

Nedenlere göre turbo tamiri

  • Turbo araçlar gibi her araçta yer alan mekanik düzenin düzgün çalışması için yağ en önemli bakımlardan biridir. Yağ demek mekanik sistemin düzgün çalışması demektir. Yağın az olması durumunda bu sistemin az yağlanması hatta yağsız kalması demektir. Bu durumun getirecekleri arasında araçta yer alan parçaların aşınması ve zamanla da bu aşınmanın büyümesi ve arızanın ciddi boyutlara ulaşmasına neden olmaktadır. Bu nedenle de yağın eksik kalmaması ve devamlı bakım esnasında kontrol edilmesi oldukça önemlidir.
  • Nedenlere göre turbo tamiri için bir başka durum da yine yağ ile ilgili bir durumdur. Yağ içine zamanla içine kaçan kir toz talaş civa çivi vb pek çok şey araca zarar vermektedir. Turbo tamiri sırasında yağ içinden çıkan pek çok kir araca tahmin edilenden çok daha fazla zarar vermektedir. Bu nedenle de yağın temizliği her zaman düzenli bir şekilde yapılmalıdır. Araç sahibi olmanın en büyük sorumluluklarından biri aracı doğru şekilde kullanmak ve bakımları ihmal etmemektir.

Tümü