Gerekli Durumlarda Turbo Tamiri

22.05.2020
Gerekli Durumlarda Turbo Tamiri

Gerekli durumlarda turbo tamiri tabi ki kaçınılmaz bir işlem olarak karşımıza çıkmaktadır. Aslında her araç için tamir durumu oldukça sıkıntılı oldukça da masraflı bir durum olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunun en temel sebeplerinden biri düzensiz yaptırılan bakım ya da bakımsızlık ve doğru kullanılmayan araçlar demek pek de yanlış olmayacaktır.

Gerekli durumlarda turbo tamiri karşımıza çıkan masraflı ve sıkıntılı bir süreçtir. Bundan kaçınabilmek pek zor olsa da bu durumu en uzun vadede yaşamak çok işimize gelebilir. Bunun için ilk olarak araçları doğru kullanmak gerekir. İlk çalıştırma anı ile stop ettirme anı büyük önem taşımaktadır. Tabi ki yaşanılan bölgenin iklim koşuları da göz önünde bulundurularak gaz verme işleminin yani motoru ısıtma işleminin 60 ile 90 saniye arasında yapılması oldukça önemlidir. Bu gün içinde yeni çalıştırılacak olan yani ısınmamış motor için yapılması gereken oldukça önemli bir noktadır. Bunun yanında gereğinden fazla yüklenmenin yapılması motoru da turboyu da zorlamak araca büyük bir hasar verebilir.

Gerekli durumlarda turbo tamiri olan durumlar arasında yağ için hassas davranılmaması da sıkıntılar doğurmaktadır. Yağın az olması yağın kirli olması gerekli zaman aralıklarında bu bakımların yapılmaması araca büyük hasarlar verebilir. Motor içinde yer alan sürtünme ile çalışan pek çok sistemin en doğru en düzgün şekilde çalışabilmesi için yağ en önemli konudur. Araçta yer alan parçaların çok rahat dönebilmesi özellikle birbirine bağlı olan parçaların zorlanmaması için yağın büyük önem arz ettiği bu durumlarda aracın yağsız kaldığını bir düşünün! Ya da ya içine kaçan büyük parçaların yağın geçtiği yerlerden geçtiğini bir düşünün! Bu durumların ortaya çıkacak arızalar belli bir süre sonra araçta büyük masrafların tamir edilmesi sonucunda çıkabilir.

Gerekli durumlarda turbo tamiri tabi ki kaçılmayacak bir gerçektir. Araç sahibi olan herkesin tamir gibi bir gerçekten kaçamayacak olması araç sahibi olmanın getirdiği bir durumdur. Bu nedenle de turbo tamiri durumlarını en aza indirmek en az masrafla kurtulmak için düzenli bakım ve doğru kullanım en önemli iki koşuldur.

x (x)
 

Tümü