Turbo Tamiri Sonrası Tavsiyeler

08.05.2020
Turbo Tamiri Sonrası Tavsiyeler

Turbo tamiri sonrası tavsiyeler araçların daha doğru daha sağlıklı kullanılabilmesi için araçtan gerekli verimin alınabilmesi için aracın doğru kullanılabilmesi çok önemlidir. Bir aracın verimli çalışabilmesi doğru kullanılabilmesine ve yaptırılacak düzenli bakımına bağlıdır. Bunun için de güvenilir bir turbo tamir firması ile uzun yıllar çalışmanız hem sizin hem aracınızın hem de cebinizin yararına olacaktır.

Turbo tamiri sonrası verilen tavsiyeler hem aracın daha verimli çalışabilmesi hem de gereksiz yüksek masrafların önüne geçebilmesi için oldukça önemlidir. Gerçi iyi bir turbo tamir firması ile çalışıyor iseniz bu konuda size destek sağlamaması mümkün değildir. Araçla ilgili her şeyi ama her şeyi söyler uyarır ve en önemli en gerekli tavsiyeleri mutlaka en doğru şekilde verir.

Turbo tamiri sonrası tavsiyeler neler mi? Bunlar genellikle yanlış kullanımlar ve zamanında yaptırılmayan bakımlar üzerine yapılmaktadır. İşte, gerekli ve önemli turbo tamir sonrası tavsiyeler:

  • Turbo tamir araçlar için çok ama çok önemli bir nokta her ilk çalıştırılışta gaz verme olayının artık bırakılması gerektiğidir. Her an her gün ilk çalıştırdığınızda özellikle de havalar soğuk iken gaz verme işleminden tamamen vazgeçmelisiniz. Bulunduğunuz yerin iklim ya da hava koşullarına göre maksimum 90 saniye rölantide çalıştırmak oldukça önemlidir.
  • Turbo tamiri sonrası tavsiyeler arasında ısınmayan motora gereğinden fazla yüklenilmesi sonucunda oluşan hasarların önlemesi içindir. Gerektiği şekilde ısınmayan motora çok fazla yüklenilmesi ciddi boyutlarda sıkıntıların ortaya çıkarılmasına neden olabilmektedir. Isınmayan motora yüklenmek demek gereğinden yüksek devirde çalışması demektir ve gereksiz oluşacak basınç nedeni ile ortaya çıkacak hasar da her yönden zarar verecektir.
  • Turbo tamiri sonrası tavsiyeler arasında araçta bulunan yağ ile ilgilidir. Yağ değişimi azalan yağın tamamlanması azımsanmayacak küçümsenmeyecek kadar büyük önem taşımaktadır. Bir araç için yağ demek verimli araç kullanımı güvenli araç sahibi olmak demektir. Yağın azalması gerekli olan yağlanmanın olmaması kirlenen yağın temizlenmemesi de yağın gezdiği dolaştığı her yerde hasar görülmesi demektir. Tüm bunların önüne geçmek hiçbir sıkıntının oluşmaması için düzenli olarak belli zamanlarda bakıma sokmak doğru araç kullanmak gerekir.

Tümü