Turbo Tamiri Düzeni Nasıldır?

03.04.2020
Turbo Tamiri Düzeni Nasıldır?

Turbo tamiri düzeni nasıldır? Turbo arızalarına göre yapılmakta olan turbo tamiri için belli aşamalar bulunmaktadır. Ancak turbo tamiri gerektiren pek çok arıza için en gerekli en temel en zorunlu şart firmanın güvenilir olmasıdır. Evet, pek çok kişi der bu konuda dikkatli olunması gerektiğini. Ancak maalesef yine göz ardı edilen durumlar olunca yaşanılacak kötü tecrübe de her zaman cebimiz etkileyecektir.

Turbo tamiri düzeni nasıldır? Pek çok kişinin yaşadığı bazı tecrübeler vardır mutlaka. Turbo tamiri için yapılacak ilk iş turbo içinde yer alan her parçanın titizlikle temizlenmesidir. Temizleme işlemi sırasında ise turbo bakım incelemelerinin de titizlikle yapılması ve sıkıntının hangi parçada olduğunu bulmak profesyonel inceleme sonucunda ortaya çıkarılmaktadır. Çıkan arıza sonucunda turbo tamiri masrafı belirlenmekte ve araç sahibi bu konuda bilgilendirilmektedir. Bu turbo tamiri için yapılacak işlemin ne kadar gerekli olduğu, ne kadar masraf oluşturacağı ve bu işlemin ortalama ne kadar süreceğine kadar detaylı bir bilgilendirme yapılmaktadır. Bunun sonucunda müşteri turbo tamiri için onay verirse turbo tamiri için çalışmalar başlatılmaktadır.

Turbo tamiri düzeni nasıldır? Müşteri yani araç sahibi turbo tamiri için onay verdikten sonra kollar sıvanır ve turbo içindeki parçalar tüm mekanizmalar tamir sırasında kimyasal bir temizleyici kullanılarak detaylı bir şekilde yıkanmaktadır. Ayrıca yıkanmakta olan turbo parçalarının kurutma işlemleri de titizlikle yapılmaktadır. Yıkanmış olan parçaların kurutulması sonrasında kumlama makinesinden geçmektedir. Bu makine içinde her parça için çok ince bir temizleme işlemi gerçekleştirilmektedir. Sonrasında temizlenip tamir ya da değişim gerektiren parçalara gerekli olan değişim ya da tamir işlemleri yapıldıktan sonra düz bir alanda hepsi bir araya getirilir. Tüm bunlardan sonra da fabrika üretiminden çıktığı gibi bir araya getirilir ve monte edilir.

Turbo tamiri düzeni nasıldır? Sorusu için yapılacak en iyi açıklama bu olsa da yaşadığım şu tecrübe ile yazımı sonlandırmak istiyorum. Aracımızı yıkamaya verdiğimizde bile aracın navigasyonuna ait bir parçasını hatta beynini çalmışlardır. İşte bu nedenden dolaydır ki aracınızı emanet edeceğiniz firmaya güvenmeniz en ama en temel koşuldur.


Tümü