Araçlarda Turbo Tamiri Gerektiren Durumlar Nelerdir

13.03.2020
 Araçlarda Turbo Tamiri Gerektiren Durumlar Nelerdir

Araçlarda turbo tamiri gerektiren durumlar arasında belli başlı başlıklar bulunmaktadır. Öncelikle kullanıma bağlı hatalar dikkat edilmesi gereken noktaların göz ardı edilmesi belli bir zaman sonra arızalara neden olmaktadır. Araçların ilk çalıştırma anları her araçta olduğu gibi önemlidir. Hem iklime hem de mevsime bağlı olarak değişen hava koşulları araçlara daha hassas davranmayı gerektirmektedir. Çok soğuk olan bölgelerde uzun süreli kullanılmayan araçların ısıtılması oldukça önemlidir. Bu nedenle de ısıtılma işlemine dikkat edilmesi gerektiği gibi nasıl ısıtılması gerektiği de oldukça önemlidir.

Araçlarda turbo tamiri gerektiren durumlar arasında stop ettirme anları da ilk çalıştırma anları kadar önemlidir. Bunun yanında araç için ayarlanacak olan belli aralıklar için de bakım ve bu bakımın da çok düzgün ve titizlikle yapılması gerekmektedir. Özellikle yağ ile ilgili yapılması gerekenlerin ayrıntısı ile gerçekleştirilmesi aracın ciddi sıkıntılar göstermememsi için önemlidir. Yağ içine neler kaçtığını bir bilseniz asla aklınıza gelemeyecek kadar sert büyük parçalardır. Araç içinde yer alan bazı civaların gevşemesi ile yağ içine kaçma olasılığı çok yüksektir. O zaman da ortaya şöyle bir hikaye çıkarken bu hikaye çokça da yaşanmış tecrübe edilmiştir. Yağ bir araç için çok önemlidir

Araçlarda turbo tamiri gerektiren durumlar içinde yağ asla önemsenmez iken ortaya çıkardığı durum oldukça vahim bir durum çıkarmaktadır. Araç mekanik bir düzenden ortaya çıkmıştır. Bu mekanik düzen kendi içinde birbirlerine sürterek dönmekte ve bu mekanik düzenin sıkıntısız dönmesi içinde yağa ihtiyacı vardır ki bu yağ sayesinde parçalar sürtünürken kayıp gitmektedir. Ancak yağın eksik olması durumunda parçaların sürtünürken nasıl zorlanacağını hatta kırılacağını bir düşünün. Bu durumun sonucu olarak da maddi hasarın yanında bir de manevi zarar da oldukça stresli günler geçirmeye neden olmaktadır. İşte tüm bu nedenlerden dolayı bir araç için bakım periyotlarının aksatılmaması gerekmektedir.

Araçlarda turbo tamiri gerektiren durumlar kaçınılmaz olsa da doğru bakımlar ve doğru kullanımlar turbo tamiri gerektirecek durumları minimum düzeyde tutacaktır ve aracın değeri de bu oranda artacaktır.


Tümü