Araçlarda Turbo Tamiri Gerektiren Durumlar

06.03.2020
Araçlarda Turbo Tamiri Gerektiren Durumlar

Araçlarda turbo tamiri gerektiren durumlar için de ilk önemli nokta araçların gerektiği gibi kullanılmamasından ortaya çıkmaktadır. Araçların ilk çalıştırma anları aslında çok önemlidir. Bunun için gerekli koşulların kullanıcı tarafından yerine getirilmesi ve buna bağlı olarak araç kullanması gerekmektedir. İlk çalıştırma anında olduğu gibi araç stop edilirken de yapılması gereken önemli noktalar bulunmaktadır. Peki nedir mi bunlar?

Araçlarda turbo tamiri gerektiren durumlar içinde ilk çalıştırma anı ile stop etme anında yapılması gereken en önemli şey yaşanılan bölgenin de iklim koşulları da göz önünde bulundurulacak şekilde gaz vermeden 90 saniye kadar çalıştırılmasıdır. Bu durum rölanti şeklinde gerçekleştirilmelidir. Araç kullanımları sırasında önemsenmeyen ufak detaylar aslında uzun ömürlü bir kullanım sağlayabilmek için çok önemlidir. Tüm bunların yanında bir de araca çok yüklenenler bulunmaktadır. Her aracın bir gücü vardır. Bir de bulunduğu yola göre belli bir hızla gidilmesi gereken hız limiti vardır. Ancak maalesef birçok kişi bu tür durumlarda araca çok yüklenerek motorun zorlanmasına ve zamanla da bu zorlamanın hasar olarak ortaya çıkmasına neden olmaktadır.

Araçlarda turbo tamiri gerektiren durumlar içinde bir de maalesef bakımsızlık da bu sorunlara tuz biber olmaktadır. Bakım o kadar çok önemlidir ki ama pek çok kişi bakıma pek fırsat bulamamaktadır. Ama bu fırsat bulamamalar zaman ayıramamaların bedeli de büyük olmaktadır. Bir kere hiç olmadık zamanda tamir için hesapta olmayan bir masraf ve beraberinde de aracın tamirde olduğu süre içinde araçsız olmanın büyük sıkıntısı çok canınızı sıkacaktır.

Araçlarda turbo tamiri gerektiren durumlar içinde bakım ihmal edilmezse zaten sorun yaşamayacağınız bir yağ ile ilgili genel kontroller de çok önemlidir. Yağ deyip geçmeyin asla.  Hiçbir yağın içine metal parçaların kaçabileceğini biliyor musunuz? Bu metal parçaların yağın geçtiği her yerden de geçeceğini düşünebilir misiniz? Tabi geçmeye çalışacağı için çok fazla zorlayacağından aşınmaların ciddi boyutlarda olacağını tahmin edebilirsiniz. İşte bu nedenle diyoruz ki turbo tamiri firmaların uyarılarını mutlaka ama mutlaka dikkate almalısınız.


Tümü