Arıza Nedenleri ve Turbo Tamiri

28.02.2020
Arıza Nedenleri ve Turbo Tamiri

Arıza nedenleri ve turbo tamiri tam da içi içe konulardır. Araç sahibi olmak günümüzde çok ama çok önemli bir ihtiyaçtır. Hatta en temel ihtiyaçtır. Dolayısı ile de araç sahibi olmak ve beraberinde arç kullanımın çoğalması ve ortaya çıkan araç ile ilgili sıkıntılar oldukça geniş çaptadır.

Arıza nedenleri ile turbo tamiri belli sebeplerle ortaya çıkmaktadır. Günümüzde erkek kadın demeden kullanılan araçlarda genel olarak ortaya çıkan arıza çok nettir. Aslında sorun araç kullananların sayısının artması değil aslında. Araç kullanımının doğru şekilde yapılmaması ve araç bakımlarının ihmal edilmesidir. Bunun da kendilerince pek çok sebepleri vardır. Bazı bakım ritüelleri yapılması gereken pek çok şey hayatın zorlu yoğun koşuşturmasında pek de önemli görünmemektedir. Çünkü bir bakım için ayrı bir zaman ayırmak gerekmektedir. Bunun yanında da araçsız kalma durumu da çok işlerine gelmeyeceğinden bazı küçük sorunlar büyür büyür ve çok ciddi masraflara neden olur.

Arıza nedenleri ve turbo tamiri için belli durumlar dikkate alınarak en aza indirgeyebilirsiniz. Bunun için de yapılacaklar çok basittir. Ancak düzenli aralıklarla yapılmalıdır. Nedir mi bunlar? Öncelikle araç için baştan aşağı kontroller asla ihmal edilmelidir. Bunun yanı sıra yağ değişimi ya da yağın çok eksilmesine müsaade etmeden yağın belli bir ayarda olması oldukça önemlidir. Çok basit ya da önemsiz gibi görünebilir. Ancak bir yağ problemi neler yol açabilir hiç düşündünüz mü? Öncelikle bir yağ kirli ise ne gibi sorunlar çıkar? Bir yağın ne ile kirlendiğini pek bilmeyiz, için neler kaçabileceğini hayal bile edemeyiz.

Arıza nedenleri ve turbo tamiri nedenleri arasında yağ içine kaçan sert talaşlar, metal civalar ya da araç içinde serbest kalmış vida vb sert cisimler yağ içine kaçabilmektedir. Bu cisimlerin araç içinde mekanik düzenin içinden geçen yağ ile birlikte geçtiğini bir düşünün. Bu sert cisimlerin araç içindeki parçalara nasıl bir hasar oluşturacağı parça değişimine kadar gideceğiz asla göz ardı edilemez. Bu nedenle de sağlıklı bir araç kullanımı için düzenli bakım şart.


Tümü