Turbo Tamiri ile Ortaya Çıkacak Durumlar

25.03.2022
Turbo Tamiri ile Ortaya Çıkacak Durumlar

Turbo tamiri ile ortaya çıkacak durumlar ve bu durumlar sonucunda yapılması gerekenler bir aracın sağlıklı güvenli bir kullanım göstermesi için oldukça önemlidir. Turbo araç kullanımları asla vazgeçilmeyen bir tutkudur kimileri için. Ancak her elektronikte olduğu gibi makine olan turbo araçların da belli süreler içerisinde bakıma girmesi ve ortaya arıza çıkarması kaçınılmaz durumlar arasındadır.

Turbo tamiri ile ortaya çıkacak durumlar çok ciddi boyutta olanların dışında daha en ufak sebeplerle büyüyen oldukça da ciddi hasarlara neden olan birkaç özellikle açıklanabilir. Örneğin bir araç için yağ neden önemlidir? Bir araçta yağ bakımının yapılmaması nelere sebep olabilir? Ne kadar sorun çıkarabilir ki? Aklınıza hayalinize sığmayacak maddi manevi neler yaratır tahmin bile edemezsiniz. Araç makinedir. Dolayısı ile de mekanik bir düzen ile yapılmaktadır. Her mekanik düzen için de gerekli olan yağ bu parçaların özellikle de birbirlerine sürterek çalışan dönen parçaların zorlanmaması için yağ çok ama çok önemlidir.

Turbo tamiri ile ortaya çıkacak durumlar içinde yağ eksikliği demek yağ sayesinde çalışan birbirine sürten parçaların zarar görmemesi için oldukça önemlidir. Hatta en önemli en baş ihtiyaç olarak karşımıza çıkar. Yağın olmaması demek bir süre sonra parçaların aşınmasına ve en sonunda kırılmasına neden olabilir. Bu durumun ortaya çıkardığı masraf parça değişimine neden olacaktır ki bu durum düzelene kadar araçsız kalmanız da diğer bir sorun olarak karşınıza çıkacaktır. Peki, sadece yağ eksikliği mi sorun çıkaran. Diyelim ki yağı hiç eksiltmeden devamlı eklediniz. Sorun yok. Düzenli olarak eksik olanı tamamladınız. Ancak yine de yeterli olmuyor maalesef.

Turbo tamiri ile ortaya çıkacak durumlar içinde yağın temiz olması o kadar önemli ki. Çoğumuzun aklına yağın kirlenme ihtimali gelmemektedir. Yağ için en büyük parçalar kaçmaktadır ki bunu da pek çok kişi akıl edemez. O yağ içinden çiviler, civalar, talaşlar, tahta parçalar vb. neler neler çıkmaktadır. Bunlar yağ ile birlikte araç içinde yağın geçtiği o mekanik parçalardan geçtiğini bir düşünün. Çok fena değil mi. Bu nedenle temizliğinin de düzenli yapılmasına dikkat edilmelidir.


Tümü