Genel Durumlarına Göre Turbo Tamiri

07.02.2020
Genel Durumlarına Göre Turbo Tamiri

Genel durumlarına göre turbo tamiri çok fazla karşılaştığımız ancak çok da fikir sahibi olmadığımız durumlar arasında yer almaktadır. Öncelikle turbo araç kullanımı bir tercih bir tutku olarak ortaya çıkmaktadır. Ancak bunun getirdiği bazı sorumluluklar da bulunmaktadır. Bu durum sadece turbo araçlar için geçerli değildir. Tüm araç sahiplerinin araçları için taşıdığı sorumluluğun önemi hem kendi güvenlikleri hem aracın performansı hem de trafikte olan herkes için büyük önem taşımaktadır.

Genel durumlarına göre turbo tamiri aslında belli başlı bazı durumların düzenli yapılması ile çok daha kısa sürede ve çok daha az masraflı olarak kurtulabileceğiniz bir durumdur. Öncelikle araç demek ihtiyaç demek araç demek zamandan tasarruf demek araç demek bakım ve sorumluluk demektir. Araç sahibi olmanın hem kendiniz için hem de araç için getirdiği sorumluluklar ve bunlarında ihmal edilmeden göz ardı edilmeden yapılması demek aracınızdan tüm performansı görmek demektir. Bir araçta ne tür bakımlar önemlidir? Mesela yağ bakımı en önemli konudur. Peki, yağ neden bu kadar önemlidir?

Genel durumlarına göre turbo tamiri içinde yağ bakımı yağ değişim neden mi önemlidir? Çünkü her mekanik araçlarda olduğu gibi parçaların birbiri ile bağlantısı birbiri ile sürtünmesi sonucu çalışması ve bu sisteminde rahat dönmesi için yağ en ama en önemli maddedir. Parçaların birbirlerine sürtünmesi ve bu sürtünmenin çok rahat gerçekleşmesi için yağın eksik olmaması gerekmektedir. Yağ sayesinde rahat dönen mekanik sistem yağın azalması ile birlikte zorlanacak ve büyük hasarların büyük zararların ortaya çıkması demektir.

Genel durumlarına göre turbo tamiri yağ eksikliğinin yanında bir de yağ kirliliği ile de karşımıza çıkmaktadır. Neden yağ  kirliliği ortaya çıkar ve bir yağ ne kadar kirlenebilir mi diye soranlar için de şöyle açıklayabiliriz: Yağın içine çok kir kaçmaktadır. Toz toprak dışında araç içinde vida civa talaş ve pek çok sert çöpler yağ içine kaçmaktadır. Bu durumun önüne geçilemez ancak temizliği düzenli yapılırsa turbo araçların zarar görmesine kolaylıkla engel olabiliriz.


Tümü