Turbo Tamiri Yapılacak Benzinli Araçlar

24.01.2020
Turbo Tamiri Yapılacak Benzinli Araçlar

Turbo tamiri yapılacak benzinli araçlarda dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunmaktadır. Benzinli araç kullananların daha iyi bildiği bir nokta bulunmaktadır. Dizel araçlarda motor kısmında gaz kelebeği bulunmaz iken benzinli araçlarda gaz kelebeği hava geçişini sağlamaya yarayan gaz pedalı ve gaz kelebeği bulunmaktadır.

Turbo tamiri yapılacak araçlar için gerekli olan her şey doğru şekilde uygulanmalıdır. Aslında bunun içinde düzenli olarak bakım ve turbo tamiri yaptırabilmek için güvenebileceğiniz otomobil tamircileri ile çalışmak aracınız için yapacağınız en doğru şey olacaktır. Araç sahibi olanların en çok şikayet ettiği ve hep arayış içinde olduğu turbo tamircileri için maalesef birçok kişi doğru bir işbirliği içinde olamıyor. Bu sıkıntı nedeni ile turbo araçlarda olup olmadık yere sıkıntılar çıkmaktadır. Doğru yerli yerinde yapılmayan bakımlar nedeni ile durduk yere problem çıkmakta bu durum da hem zamanınızdan hem paranızdan hem de sinir stresten dolayı sizi bin bir türlü hale sokmaktadır.

Turbo tamiri yapılacak benzinli araçlarda genel bakım aslında hep aynıdır. Yağ bakımı ve değişimi belki de en kolayı ancak hiç ihmal edilmemesi gereken önemli bir husustur. Bazıları yağ bakımın neden önemli olduğunu düşünmemektedir. Ta ki buna bağlı bir arıza ortaya çıkana kadar. Peki, nedir yağa bağlı arızalar? Öncelikle yağ kirliliğinden bahsedelim. Bir araç çalışırken içine bazı sert cisimler kaçabilmektedir. Özellikle yağın içine sert cisimler tahta parçaları kaçabilirken içinden çoğu zaman civa gibi metal parçalar da çıkmaktadır. Düşünün ki bu sert cisimler yağın geçtiği her yerden geçerse sonuç ne olur? Yağın geçtiği yerler birbirine sürtünen oldukça önemli parçaların rahat çalışabilmesi için yağa ihtiyaç vardır. Ancak yağ içinde olan parçalar birbirine sürtünen bu parçaların arasına girerse bu parçalar ciddi hasar oluşturabilir hatta parçaların kırılmasına kadar ciddi durumlar ortaya çıkabilir.

Turbo tamiri yapılacak benzinli araçlar için yağ değişimi yağ temizliği en kolay yapılacak ama ihmal edilmeyecek kadar da önemli bir bakımdır ve her bakım sırasında gerekli tüm kontroller aksatılmadan yapılmalıdır.


Tümü