Turbo Tamiri için Temel Arızalar

03.01.2020
Turbo Tamiri için Temel Arızalar

Turbo tamiri için temel arızalar herkesin bildiği ancak bilmezden geldiği çok temel durumlardır. Araç kullanmayan aracı olmayan pek kimse yoktur. Günümüzün en temel ihtiyacı olan araç kullanımının yanı sıra bir de doğru kullanmak ve doğru şekilde bakım gerçekleştirmek aracın ömrü sağlığı güvenli kullanımı için önemlidir.

Turbo tamiri için temel arızalar çok bildik  çok ihmal edilen belli konulardır. Neler mi bu konular? Şimdi, şunu çok net söyleyelim ki hatta kabul edelim ki çok ihmal ettiğimiz doğru araç kullanımı ve zamanında doğru bakım müdahalelerini maalesef aksatmaktayız. Aslında çok titizlik gösterilmesi gereken araç kullanımlarının araç için büyük sıkıntı oluşturması maddi olarak da manevi olarak da zarar görmemize neden olmaktadır. Maddi zararlar neler mi? Öncelikle bakımsızlık demek hatta usun süreli bakımsızlık demek çoğu zaman para değişimine kadar gitmektedir. Bir araç için parça almak demek de büyük masraf demektir. Bu durum da aciliyet gerektireceğinden başka bir yerden kısmak zorunda kalacağınız bit bütçe oluşturmak demektir.

Turbo tamiri için temel arızalar bahsettiğimiz gibi bakım ihmalleri ile ortaya çıkmaktadır. İşte bu noktada da bakımsızlık için de ortaya çıkacak durum araç için parça değişimleri olabilmektedir. Aslında bir araç için bakım yağ değişimi, yağ temizliği, araca gereğinden fazla devirde yüklenmemek, gerektiği zamanda ısıtılarak vb. çok basit ancak çok önemli detaylar hayat kurtaran noktalar olarak değerlendirilebilir. Yağ temizliği ve yağ eksikliği ne gibi durumlar yaratır? Diyenler de olacaktır. Öncelikle şunu net olarak vurgulamak isterim ki bir yağın içine çok sert çok büyük parçalar kaçabiliyor. Talaşlar, vidalar, civalar vb. pek çok parça yağ içine kaçabilmeliktedir

Turbo tamiri için temel arızalar içinde yağ temizliği önemli bir yere sahiptir. Çünkü yağ içine kaçan o büyük parçaların yapın geçtiği yerlerden geçtiğini düşünürseniz ortaya ne çıkacak bir düşünün. İşte tüm bunların yanında manevi olarak zara vermesi ne olabilir? Tabi ki ihtiyaç olan arabanın tamirinden dolayı uzun süre araçsız olmak maalesef manevi olarak sıkıntı yaratmaktadır.


Tümü