Turbo Tamiri Sırasında Çıkan Arızalar

13.12.2019
Turbo Tamiri Sırasında Çıkan Arızalar

Turbo tamiri sırasında ortaya çıkan arızalar çok sık karşılaşılan belli durumlardır. Turbo araçlarda ortaya çıkan arızalardan önce bilinmesi gereken ilk ve en önemli şey aslında doğru şekilde araç kullanımlarını gerçekleştirmektedir. Çünkü temelde tüm arızaların nedeni araç kullanımında yapılan, göz ardı edilen a-çoğu zaman umursanmayan hatalı kullanımlardır.

Turbo tamiri sırasında çıkan arızlar için aslında ilk söylenebilecek şey araç bakımlarının ihmal edilmesidir. Araç bakımlarını ihmal etmenin birçok bahanesi vardır aslında. Kimisinin zamanı yoktur kimisinin parası. Aslında tüm ihmaller bu iki bahane ile özetlenebilir. Ancak ne olursa olsun bir araç kullanımının belli özen gerektirdiği artık bilinmesinden çok kabul edilmesi gereken bir durumdur. Hayatta herkesin bir önceliği vardır. Bu öncelikler tabi ki önce kendinizin ve çevrenizin sağlığıdır. Bunun için önce beslenmeler çoğumuzun spora ve belli aralıklarla doktor kontrollerine yöneliriz. Hatta ufacık bir rahatsızlık sonucunda hemencecik doktora koşar hemen bir çare arayışına gireriz.

Turbo tamiri sırasında çıkan arızalar içinde maalesef ki çoğunlukla bazı arıza belirtilerinin, bakımsızlıkların ortaya çıkardığı sıkıntılı durumlardır. Nasıl ki kendi sağlığımız için her şeyi hiç vakit kaybetmeden yapıyorsak araç için de aynı özeni göstermek demek aracın hem güvenli bir şekilde kullanılması hem de değerini koruması demektir. Bir araç hiç de kolay alınmıyor. Dolaysısı ile de alınan aracı korumak bakmak gereken zamanlarda bakıma sokmak, doğru kullanmak aracın gerçekten ömrü için büyük önem arz etmektedir. Bunun dışında ortaya çıkan arızalar zaten kaçınılmazdır.

Turbo tamiri sırasında ortaya çıkan arızalar içinde araca gereğinden fazla yüklenilmesi, gerekli devirlerde kullanılmaması ve belli aralıklarda yağ değişimi, temizliğinin aksatılması vb durumlar ciddi hasarlar oluşturmaya yol açmaktadır. Bu durumun sonucunda hem araçtan mahrum olacaksınız hem de hiç yoktan bir bütçe ayırmak zorunda kalacaksınız. Araç günümüz şartlarında en temel ihtiyaçtır. Günümüzün en yoğun koşuşturmalarında zamandan tasarruf edebilmek işlerin daha çabuk kolay bir şekilde halledilebilmesi günlük hayatımızı daha kolay hale getirmesi için bu kadar önemli iken aracın arızalanması da ciddi sıkıntı verebilmektedir. Düzenli bakım en önemli detaydır aslında.


Tümü