Turbo Tamiri Gereken Dizel Araçlar

06.12.2019
Turbo Tamiri Gereken Dizel Araçlar

Turbo tamiri gerektiren dizel araçlar için belli başlı birkaç unsur bulunmaktadır. Aslında sadece turbo araçlarda değil her araç dikkat edilmesi gereken noktalar aynıdır. Ama aslında ilk ve en öncelikli dikkat edilmesi gereken nokta arabaların doğru kullanılmasıdır.

Turbo tamiri gerektiren dizel araçlar için kullanım da diğer araçlarla aşağı yukarı aynı olması gereken bazı özellikleri bulunmaktadır. Araç kullanımında her gün çalıştırma anı ve stop ettirme anı oldukça önemlidir. Her bölgenin her ilin ilçenin iklim koşulları birbirinden farklılık göstermektedir. Mevsimsel özellikler de göz önünde bulundurularak araçların 30 ile 90 saniye aralığında ısıtılması alsında sadece turbo araçlarda değil her araç için oldukça önemlidir. Stop edilme anında da yapılacak şey yine gaz vermeden ortalama yine 30 90 sabiye çalıştırmak oldukça önemlidir. Alsında bu durumu özetle şöyle de ifade edebiliriz. Isıtılmayan aracın soğuk olarak devrede olan motorun 2500 devri geçmemsi sureti ile bir süre çalıştırmak oldukça önemlidir.

Turbo tamiri gereken dizel araçların genel kontrollerinin aksatılması nedeni ile ortaya çıkan sıkıntılı durumlar hem araçtan mahrum olunmasına hem de cebimizin yanmasına neden olmaktadır. Her araç için mekanik olan her araç için önemli olan düzenli periyotlar oluşturularak bakım olmazsa olmazlar arsınadır. Genellikle bakıma masraf etmek istemeyenlerin sonrasındaki masrafı çok daha büyük olmaktadır ki bütçeyi çokça sarsacak bir durum ortaya çıkarmaktadır. Araçlarda yapılacak olan bakımlarda araç yağı, araç motoru, pedallar, su vb pek çok şeyin genel bir kontrolden geçmesi ile sağlıklı bit şekilde çalışması sağlanır.

Turbo tamiri gereken dizel araçlar da tamirin de bakımın da aksatılmaması hem araç kullanımı sırasında can güvenliğimiz koruyacak hem de araç için sağlıklı bir çalışma durumu sağlanacaktır. Araç için özenli itinalı olmak insan sağlığı kadar önemlidir. İçinde can taşıdığınız araçların bakımı demek içindeki canların güvenliği demektir. İnsan sağlığı nasıl ihmale gelmeyecek bir durum ise araç bakımı ve turbo tamiri de asla ihmale gelmeyecek önemli bir noktadır. Bu ndenle gözümüz gibi bakmak deyimi aslında tam yerini bulmaktadır.


Tümü