Turbo Tamiri Nedir

30.12.2022
Turbo Tamiri Nedir

Turbo tamiri nedir? sorusuna verilecek en kısa cevap düzenli olarak yapılamayan bakımlar ya da zamanla kullanıma bağlı olarak ortaya çıkan arızalar sonucunda yapılması zorunlu olan turbo tamiri olarak ifade edilmektedir. Turbo egzozdan çıkmakta olan gaz basıncı sonucunda çalışmakta olan ve tirübin ile tirbünde hareket etmekte olan fanın kullanılması ile motor kısmına giren havanın sıkışması ile yanma verimini artırmak üzere kullanılmaktadır.

Turbo tamiri genel olarak turbo dizel olan araçlarda ortaya çıkmakla birlikte dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar bulunmaktadır. Turbo dizel motor söz konusu olduğunda aracın ısıtma işlemi faz verilerek yapılmamalıdır. Turbo tamiri turbo dizel motor olan araçlarda bulunulan yerin iklim koşullarına göre değişen 30 ile 90 saniye aralığında rölanti durumunda çalıştırılması sonrasında araçla yola çıkılması oldukça önemlidir. Tüm bunların yanında oldukça önemli bir diğer konu ise motor kısmının soğuk iken yüksek bir devirde çalıştırılmaması da oldukça önemlidir. Bunun nedeni ise soğuk olan motor yüksek bir devirde çalıştırılması durumunda araçta yani motorda ayanı anada yüksek basınç olmasına yol açacaktır. Bu durum da turbo türbinlerinde büyük hasar ortaya çıkacaktır. Dolayısı ile de soğuk olan motorun 2500 devri aşılmaması oldukça önemlidir.

Turbo tamiri nedir? sorusuna yanıt arayan araç sahiplerinin çıkan arızalar sonucunda arızanın turbo arızası olması durumunda geniş çapta araştırma yoluna girmektedirler. Bu nedenle de turbo araç sahiplerinin araçlarının kullanımına çok dikkat etmesi gerekmektedir. Bu durumların ortaya çıkmaması için araçların stop etme durumlarına da dikkat edilmesi gerekmektedir. Araçların ilk çalıştırıldığı zaman gaz vermeden ısıtma işlemlerinin yapılması gerektiği gibi araç stop ettiği zamanda 30 saniye kadar gaz vermeden çalışması da çok önemlidir.

Turbo tamiri gerektiği durumlarda tamirin neden ortaya çıktığı nasıl tamir edileceği hakkında detaylı bilgi edinmek ve tamiri gerçekleştirecek olan kişilerin alanında uzman, tecrübeli kişiler tarafından yapılmasına çok dikkat edilmelidir. Ayrıca turbo dizel araçların kullanımı ile ilgili tüm detayları bilmek, aracın en sağlıklı kullanımının nasıl yapılacağı konusunda dikkatli olmak her anlamda araç kullanıcılarına avantaj kazandıracaktır.


Tümü